Thursday, 27 October 2011

REAL STEEL SUPERB!!!!



Salam.. semalam aku ambil cuti half day dan berkesempatan menonton wayang di Wangsa Walk  bersama Family aku..citer Real Steel lakonan Jack Hughman.. Mula2 ingat kan filem ni berkenaan dengan orang yang jadi robot.. rupanya tidak.

Ianya mengisahkan tentang perjalanan kisah hidup Charlie Kenton / Jack Hughman yang menggunakan robot untuk bertinju ataupun lebih mudah dengan kata lain nya SUKAN ROBOT BOXING.. Charlie menggunakan robot untuk mencari sesuap nasi apabila kerjayanya sebagai ahli sukan tinju tidak berjaya..

Perjalanan Filem ini mengambil masa selama 2 jam sedikit pun tidak membosankan apabila susun atur perjalanan filem ini disusun begitu kemas dengan sinematografi yang cukup cantik. Paling mengkagumkan robot yang menggunakan alat kawalan ini kelihatan begitu hidup di layar perak. Patutlah komen2 yang aku baca kat Facebook dan Blog mengatakan filem ini tersangat best, tu yang buat aku rasa menggelupur nak pergi tengok cite ni.

Kalau nak diungkapkan filem ini dikategorikan sebagai 13 PL kalau tak silap tapi bagi aku filem ini mempunyai inti pati sebagai sebuah filem yang cukup sesuai di tonton oleh seisi keluarga. Nilai kasih sayang antara Charlie dan anaknya yang diabaikan begitu menyentuh perasaan sehinggakan beberapa scene yang simple berjaya membuatkan penonton mengalirkan air mata.. no doubt.. tak percaya? tonton sendiri filem ini ya? ( bagi yang dah ada anak mmg terasa la..hihi..)

Bagi aku filem ini simple, kreatif dan menyentuh perasaan. Pergilah tengok tak rugi.!!!



 Real Steel is a 2011 American science fiction action film starring Hugh Jackman and directed by Shawn Levy. The film is based on the 1956 short story "Steel" by Richard Matheson, though Levy placed the film in U.S. state fairs and other "old-fashioned" Americana settings. Real Steel was in development for several years before production began in June 11th of 2010. Filming took place primarily in the U.S. state of Michigan. Animatronic robots were built for the film, and motion capture technology was used to depict the brawling of computer-generated robots and animatronics. Real Steel was publicly released in Australia on October 6, 2011 and in the United States and Canada on October 7, 2011 to mostly positive reviews. It will be in both conventional and IMAX theaters.

Synopsis
In 2020, humans have been replaced by robots in boxing. Charlie Kenton (Hugh Jackman) is a former boxer who attempts to get money in illegal boxing matches between robots to pay his debts to loan sharks. During a fight, Charlie's robot, Ambush, is destroyed by Black Thunder, a bull belonging to Ricky (Kevin Durand). Having made a bet that Ambush would win, Charlie now owes Ricky $20,000, which he doesn't pay before leaving.

Charlie is informed his ex-girlfriend has died, and he has to attend a meeting to decide the fate of his preteen son Max (Dakota Goyo). Max's aunt Debra (Hope Davis) and uncle Marvin (James Rebhorn) want full custody, and Charlie gives it to them in exchange for $100,000 from Marvin, $50,000 of it in advance, on the condition that Charlie takes care of Max for three months, while Marvin and Debra are away on a second honeymoon.

Charlie and Max meet with Charlie's friend Bailey Tallet (Evangeline Lilly), who runs the boxing gym of her deceased father, Charlie's old coach. There, Charlie buys a secondhand WRB league robot, the once-famous Noisy Boy, and arranges for it to fight the illegal circuit's champion, Midas, at a venue belonging to his friend Finn (Anthony Mackie). Partly due to his inexperience with Noisy Boy's combinations, Charlie ends up losing control of Noisy Boy and Midas destroys it.


Charlie breaks into a junkyard with Max to steal scraps that he can use to put a new robot together. There, Max falls over a ledge, where he is saved from doom after being snagged by a lodged and buried robot arm. After Charlie pulls him back up, Max uncovers the entire robot, called Atom. On Max's insistence, Charlie takes it back to Bailey's gym, where they discover Atom is an obsolete Generation-2 sparring bot built in 2014. Atom has been designed to sustain massive damage, but is unable to deal out much damage itself. Max convinces Charlie to get Atom a fight, and upgrades it to take vocal commands using spare parts from Noisy Boy and Ambush.

Charlie and Max take Atom to fight an unsanctioned outdoor match against a robot called Metro, and Atom wins, earning back some of Charlie's money. Atom's string of subsequent wins and high speed humanoid boxing maneuvers which are rarely seen from a robot, attracts the attention of a promoter from the World Robot Boxing league (WRB), who offers Atom a professional fight against a robot called Twin Cities. Charlie accepts, and Atom wins again, thanks to Charlie's knowledge of boxing, which allows him to locate a design flaw in Twin Cities. Taking advantage of Atom's subsequent novelty attention, Max challenges WRB champion Zeus, designed by arrogant genius Tak Mashido (Karl Yune) and sponsored by rich Russian Farra Lemcova (Olga Fonda), who accepts, but first tries to buy the upstart Atom.
As they leave the Twin Cities fight, Charlie is attacked by Ricky and his men, who beat him severely, assault Max and steal their money. Feeling guilty, Charlie returns Max to his aunt and uncle so they can protect him, but Bailey convinces him he can be a better father to Max. Debra allows him one more chance, and Charlie takes Max to the Zeus-Atom match. Zeus severely damages Atom — while also getting injured, a first for Zeus. In addition, by the end of the first round, Ricky ends up being led away by Finn and some of his men to pay up and presumably beat him up (earlier, he bet $100,000 that Atom wouldn't last the first round). In the last round of the five-round match, Atom's vocal receptors are damaged, and Atom must fight in shadow-boxing mode, copying Charlie's moves from the aisle. Zeus, now controlled manually by a very furious Tak Mashido, expends energy on pummeling the defensive Atom. After Zeus runs very low on power, Atom begins to heavily damage Zeus, even knocking the seemingly invincible champion down once, but doesn't win before the round ends, and the judges declare a winner on points. They favor Zeus, but his reputation is tarnished, and Atom has become famous as "The People's Champion".

 
 ps : terasa nak ada sebiji robot ni kat rumah...hehe...



Kopi kurangkan risiko kanser kulit

WASHINGTON, Amerika Syarikat (AS) – Meminum kopi boleh melindungi seseorang daripada mendapat penyakit kanser kulit terutamanya dalam kalangan wanita.

Kajian mengenainya yang dibentangkan di sebuah persidangan perubatan utama AS di bandar raya Boston kelmarin menunjukkan wanita yang meminum lebih tiga cawan kopi berkafein pada setiap hari dapat mengurangkan risiko mereka menghidap kanser kulit yang dikenali sebagai karsinoma sel basal (BCC) sebanyak 20 peratus.

Kajian sama menyatakan lelaki yang mengambil kopi dalam jumlah yang sama dapat menurunkan risiko mereka mendapat BCC sebanyak sembilan peratus.

“Ekoran hampir sejuta kes baharu BCC dicatat di AS pada setiap tahun, faktor amalan harian seperti meminum kopi dapat memberi kesan besar kepada kesihatan orang ramai dalam memerangi kanser ini,” kata penyelidik kajian tersebut, Fengju Song.

Beberapa kajian sebelum ini juga membuktikan mereka yang kerap minum kopi kurang dijangkiti kanser payu dara, prostat, kolon dan uterus. – AFP


ps : jom minum kat kopi bin...hehehe

Serah tubuh pada polis???...perghh!!!

SERDANG: Terpedaya dengan janji manis seorang lelaki menyamar polis, seorang wanita bukan saja sanggup tinggal sebumbung, malah diperkosa lelaki berkenaan dalam kejadian di Taman Equine, di sini.

Mangsa berusia 22 tahun mengenali lelaki berusia 35 tahun itu yang sebenarnya warga Indonesia, pertengahan September lalu sebelum dipujuk tinggal bersama di sebuah rumah.

Menurut sumber polis, tanpa berfikir panjang dan percayakan lelaki itu, mangsa bersetuju tinggal bersama selepas sebulan berkenalan.

Katanya, ketika tinggal bersama, wanita itu dipaksa melakukan hubungan seks tanpa kerelaannya.
“Terpedaya dengan pekerjaan lelaki itu serta janji manis ditabur, mangsa menyerahkan tubuhnya serta menganggap lelaki itu sebagai teman lelaki.

“Penipuan lelaki itu terbongkar kelmarin selepas seorang wanita yang menjadi mangsa lelaki itu menceritakan segala-galanya,” katanya, semalam.

sumber - kakibising.com


ps: jangan mudah terpedaya...


Gaduh berebut lelaki...hermmm...

Banyak video wanita bergaduh yang dapat kita lihat di Internet. Pergaduhan yang melibatkan wanita ini, pastinya kadangkala lebih ganas dari pergaduhan kaum lelaki. Maklumlah, apa yang lelaki mampu buat, kaum wanita juga mampu lakukan. Ini kami petik dari kata-kata seseorang.

Rata-rata dari yang menonton video seperti ini juga, adalah lelaki. Mengapa ramai lelaki gemar menonton video yang menjatuhkan maruah wanita seperti itu? Ini kerana ianya adalah satu perkara yang jarang dapat dilihat.


Cuba lihat video ni...
 


ps : bila perempuan lagi ramai dari lelaki, ni la jadinya...

Tu la...kalau niat tak baik...

Gambar yang dipamerkan ini memang tragis di mana beberapa puluh orang telah rentung dijilat api di dalam satu kemalangan yang membabitkan sebuah lori minyak yang terbalik. Dikatakan, penduduk di situ datang untuk mencuri minyak dan tiba-tiba lori tersebut meletup. Hanya beberapa orang sahaja yang dilaporkan terselamat. Itupun melecur teruk.








ps : jangan dekat kalau lori tangki terbalik...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...